سفارش تبلیغ
صبا ویژن
قالب وبلاگ
پتی آباد سینمای ایران
 
لینک دوستان
20 نکته از یک اختتامیه آرام و بدون حاشیه و جنجال
مراسم اختتامیه جشنواره بیست و هفتم فیلم فجر دیشب در آرامش و بدون اتفاق‌های حاشیه‌ای که در مراسم افتتاحیه رخ داده بود، در سالن بزرگ کشور برگزار شد.

به گزارش خبرنگار مهر، مراسم اختتامیه بیست و هفتمین جشنواره فیلم فجر گرچه خالی از حاشیه‌های مراسم افتتاحیه امسال بود، اما حضور ستاره‌ها و کارگردان‌های مطرح سینمای ایران هم سرمای حاکم بر مراسم را از بین نبرد.

* برخلاف مراسم افتتاحیه، ورود میهمانان به سالن بزرگ کشور با مشکلات زیادی همراه بود. ازدحام جمعیت مقابل در ورودی و بی‌نظمی تا دقایقی پس از شروع برنامه ادامه داشت.

* غلامعلی حداد عادل رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی میهمان ویژه این مراسم بود که ساعت 19:15 وارد سالن وزارت کشور شد. محمدرضا جعفری جلوه معاون سینمایی وزیر ارشاد به استقبال حداد عادل رفت.

* با وجود شروع مراسم اختتامیه، ازدحام و شلوغی در سالن ادامه داشت. حسن فتحی، رضا عطاران، فریده فرامرزی، امین تارخ، لیلا حاتمی و علی مصفا که در میانه مراسم وارد سالن شدند، در تاریکی دنبال صندلی می‌گشتند و در نبود راهنما با همکاری مردم صندلی پیدا کردند.

* محمدحسین صفار هرندی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ساعت 20:05 وارد سالن وزارت کشور شد.

* عطاران که همراه همسرش فرامرزی نامزد دریافت سیمرغ بلورین بازیگر مکمل زن به سالن آمده بود، از لحظه ورود با استقبال میهمانان روبرو شد. عطاران، نیکی نصیریان بازیگر خردسال مجموعه "بزنگاه" را هم با خود به مراسم اختتامیه آورده بود.

* منوچهر طیاب مستندساز و عضو هیئت داوران بخش مسابقه فیلم‌های مستند، اولین نفری بود که می‌خواست در مراسم اختتامیه صحبت کند. اما خرابی میکروفن مانع شد. طیاب پشت تریبون رفت و بیانیه هیئت داوران فیلم‌های مستند را خواند.

* در مراسم اختتامیه جشنواره بیست و هفتم نسبت به مراسم افتتاحیه چهره‌های بیشتری حضور داشتند. مهتاب کرامتی، صابر ابر، حامد کمیلی، مسعود رایگان، طناز طباطبایی، کامبیز دیرباز، رضا پورحسین، اکبر نبوی، فرزاد حسنی و... میهمانان این مراسم بودند.

* خمسه پس از دریافت سیمرغ خود پشت میکروفن رفت تا چند کلمه صحبت کند که میکروفن افتاد. خمسه با اشاره به این ماجرا با شوخ‌طبعی گفت: این اتفاق‌ها برای کمدین‌ها می‌افتد. بذله‌گویی خمسه هیئت داوران را هم به وجد آورد و آنها هم همراه حضار برای این بازیگر دست زدند.

* نماهنگ‌های تکراری که در مراسم افتتاحیه پخش شده بود، دوباره در مراسم اختتامیه پخش شد.

* هیئت داوران که بیش از 45 دقیقه روی سن ایستادند تا تمام سیمرغ‌های بلورین بخش سودای سیمرغ را اهدا کنند. در فاصله‌ای که تیزرها پخش می‌شد دو به دو با هم صحبت می‌کردند. محمدرضا شهیدی‌فرد هم در بخشی از برنامه به داوران ملحق شد و با آنها صحبت کرد.

* ساعت 21:10  قبل از شروع اهدای جوایز بخش سودای سیمرغ، داوران این بخش پشت صحنه رفتند تا هماهنگی‌های لازم برای اهدای جوایز با آنها شود. آنها با اعلام نامشان روی سن آمدند. حاتمی‌کیا بیش از داوران دیگر تشویق شد و به همین دلیل شهیدی‌فرد از او خواست بیانیه داوران را بخواند.

* مجید مجیدی پیش از اعلام نام برنده سیمرغ بلورین بهترین بازیگر مرد به شهیدی‌فرد گفت چطور نام برنده را با تعلیق و هیجان و بازی با دوربین اعلام کند.

* زمانی که نام پرویز شهبازی برای دریافت جایزه ویژه هیئت داوران فراخوانده شد، کامبیز دیرباز بازیگر این فیلم او را در آغوش کشید. شهبازی هم روی سن از بازیگر فیلمش قدردانی کرد.

* زمانی که ایرج رامین‌فر که سیمرغ بلورین بلورین بهترین طراحی صحنه و لباس را برای فیلم "وقتی همه خوابیم" دریافت کرد. از دلگیری بهرام بیضایی از منتقدان و واکنش منفی نسبت به او صحبت کرد. دوربین‌های داخل سالن همزمان تصویر بیضایی را که از حرف‌های رامین‌فر تعجب کرده نشان دادند.

* شهیدی‌فرد در بخشی از برنامه اعلام کرد مراسم اختتامیه جشنواره فیلم فجر را می‌شود همزمان از اینترنت، رادیو تهران، شبکه دو و رادیو ایران دنبال کرد.

* محمود فرشچیان یکی از چهره‌های شاخص مراسم اختتامیه بود. شهیدی‌فرد در میانه مراسم از او خواست بلند شود تا حاضران در سالن او را ببینند و در پایان هم از او خواست برای اهدای سیمرغ روی سن بیاید.

* شهیدی‌فرد زمانی که شهاب حسینی برای دریافت سیمرغ بلورین روی سن می‌آمد او را جوان خوش‌قلب، خوش‌نفس و سید مهربان سینمای ایران خطاب کرد.

*مسعود ده‌نمکی کارگردان فیلم "اخراجی‌ها 2" زمانی که برای دریافت جایزه ویژه هیئت داوران روی سن آمد، بخشی از سالن او را تشویق و بخشی دیگر او را هو کردند.

* اغلب برندگان سیمرغ بلورین بدون گفتن حتی یک جمله مراسم را ترک کردند. آنهایی هم که صحبت می‌کردند جمله‌هایی کوتاه می‌گفتند و مراسم بدون حاشیه و در سرما به پایان رسید.

* پس از پایان اهدای سیمرغ بلورین بازیگری، تعداد قابل توجهی از حاضران سالن وزارت کشور را ترک کردند.

 

 

به گزارش خبرنگار سینمایی فارس، برخی از حواشی مراسم پایانی جشنواره به شرح زیر بودند؛
- خبرنگاران و اهالی رسانه نخستین میهمانان اختتامیه بودند که در سالن حضور پیدا کردند و چون جایگاه رسانه‌ها در جوار درب ورودی بود ورود و خروج هیچ یک از حضار از چشم آنها پوشیده نمی‌ماند.
- هنگام اجرای موسیقی توسط سالار عقیلی، تقریبا نیمی از حضار به بیرون سالن رفتند که در هنگام بازگشت با صندلی‌هایی رو به رو می‌شدند که دیگر تماشاگران پر کرده‌اند.
- علیرضا خمسه که در میانه برنامه سالن را ترک کرده بود برای بازگشت به جای خود از میان خیل تماشاگرانی که روی زمین نشسته بودند گذشت و یکی از تماشاگران که از کنارش می‌گذشت، پیش از اعلام جوایز به او تبریک گفت.
- باران کوثری که کمی دیر به مراسم پیوست برای پیدا کردن صندلی دچار مشکل شد و با همکاری برخی از سینمادوستان، روی یکی از صندلی‌ها نشست. نکته جالب این بود که یکی از تماشاگران برنامه مکررا با موبایلش از او فیلمبرداری می‌کرد!
-صحنه اختتامیه از لته‌هایی با طرح‌های اسلامی ساخته شده بود و از خلال آن اعضای هیأت داوران بخش‌های مختلف که به انتظار اعلام اسامی‌شان برای روی سن آمدن بودند، دیده می‌شدند.
- رضا عطاران و همسرش فریده فرامرزی با نیکی نصیریان (بازیگر خردسال سریال بزنگاه) در مراسم حاضر شدند. نصیریان، درتمام طول مدت برگزاری مراسم شیرین زبانی می‌کرد و هم ردیفی‌هایش را می‌خنداند.
- تمام برگزیدگان از طرف راست صحنه، از سمت چپ از سن پایین می‌رفتند و مقابل دوربین عکاسان می‌ایستادند و با جوایزشان عکس می‌گرفتند.
- بیشترین شور و شوق هنگامی در سالن ایجاد شد که شهاب حسینی به عنوان بهترین بازیگر مرد معرفی شد.حسینی پشت تریبون چند لحظه‌ای سکوت کرد و سرش را پایین انداخته بود به حدی که همه فکر کردند اشک می‌ریزد.
- بهرام بیضایی کلمه‌ای هم در مراسم صحبت نکرد و فقط جلوی دوربین عکاسان در کنار سپیده عبدالوهاب ایستاد. بیضایی به همراه مژده شمسایی و فرزندشان آخرین کسانی بودند که پس از بسته شدن درها وارد شدند.
-در طول برگزاری مراسم درها بسته بود و اگر کسی از سالن خارج می شد یا دیگر امکان ورود نداشت.
- مراسم با 20 دقیقه تأخیر برگزار شد.
- هنگام اعلام جایزه یک دستگاه خودرو مینیاتور حضار ابراز احساسات می‌کردند که مجری درخواست کرد دیگر برای مینیاتور دست نزنند.
- در بخش بهترین بازیگر مرد، شهیدی‌فر اعلام کرد که ضمن تقدیر از بازی شهاب حسینی در فیلم«درباره الی» این جایزه تعلق می‌گیرد که دوباره حضار فریاد زدند شهاب حسینی. مجری پاکت حاوی نام برنده را جلوی دوربین مراسم گرفت تا هم حضار با هم نام او را بخوانند ولی در نهایت با ایجاد هیاهو در سالن او خود، نام شهاب حسینی را خواند.
- شهیدی‌فر با تمامی داورانی که روی صحنه آمدند، دست می‌داد.
- مرتضی رزاق‌کریمی مدیر اجرایی مراسم در طول برنامه با موبایل صحبت می‌کرد و حسابی درگیر اجرای مراسم بود.
- هنگام اعلام نام «سامان استرکی» برای دریافت دیپلم افتخار بهترین کارگردان فیلم اول و دوم، رضا عطاران برایش سوت می‌زد.
- مجری برنامه به دلیل تعدد دیپلم‌های افتخار فیلم‌های اول و دوم، خطاب به داوران گفت: الهی همیشه داور باشید.
- مراسم به صورت مستقیم از شبکه دوم سینما، سینما فلسطین، پردیس سینمایی ملت، رادیو تهران، رادیو ایران و اینترنت پخش می‌شد.
- در بخش‌های نخستین مراسم، هیچ یک از برگزیدگان صحبت نکردند که این مجری را واداشت تا یادآوری کند میکروفن روی سن برای صحبت‌های احتمالی برگزیدگان گذاشته شده است.
- مجری که مدام در حال آمد و رفت بود،گفت: من چندتا کار را با هم می‌کنم به همین خاطر زیاد رفت و آمد دارم.
- حامد کمیلی یکی از کاندیداهایی بود که بسیار مورد تشویق حضار قرار گرفت.
- محوطه تالار بزرگ کشور پس از پایان مراسم شلوغ بود و منجر به ترافیک خیابان فاطمی شد و بیشتر برگزیدگان برای پیداکردن ماشین سواری، مسافتی را پیاده‌روی می‌کردند.
- مجید مجیدی عضو هیأت داوران گهگاه چیزهایی را در گوش شهیدی‌فر تذکر می‌داد.
- به طرز شگفت آوری حضار برای هریک از کاندیداها ابراز احساسات می‌کردند. با جیغ و داد و تکان دادن دست از سوی تماشاگران، دیگر احتیاجی به تأکید مجری برای تشویق نبود.
- به نظر می‌رسید حضار سالن از اسامی برگزیدگان خبر دارند، چون با اعلام اسامی کاندیداها با صدای بلند اسم برنده را می‌گفتند.
-حضور محمود فرشچیان در این مراسم اتفاق ویژه‌ای بود.
- کارن همایون‌فر، مهتاب کرامتی، حسن زاهدی و بهرام بیضایی بدون هیچ صحبتی و در عین آرامش جوایزشان را دریافت کردند.
- افتادن میکروفن علیرضا خمسه و عکس گرفتن علاقمندان سینما با لیلا حاتمی و علی‌ مصفا از دیگر حواشی اختتامیه بود.
-عزت‌الله انتظامی، تهمینه میلانی، پرویز پرستویی، حامد بهداد، اصغر فرهادی،پگاه آهنگرانی، ترانه علیدوستی،بهرام رادان از جمله غایبان مراسم بودند.

 


[ چهارشنبه 87/11/23 ] [ 7:24 عصر ] [ حسین ]

پرونده جشنواره بیست و هفتم فیلم فجر شامگاه سه‌شنبه 22 بهمن با اهدای 27 سیمرغ بلورین، 12 دیپلم افتخار، 12 دستگاه پراید و 14 دستگاه مینیاتور به برگزیدگان سینمای ایران در تالار بزرگ کشور بسته شد.

به گزارش خبرنگار مهر، بیست و هفتمین جشنواره فیلم فجر سه‌شنبه 22 بهمن در حالی‌ به کار خود پایان داد که آرای هیئت داوران جز در مواردی رضایت نسبی سینماگران را به دنبال داشت.

مراسم ساعت 19:30 با تاخیر نیم ساعته مانند مراسم افتتاحیه برنامه با پخش تیزری عاشورایی شروع شد و پس از آن نوبت به پخش تیزر جشنواره رسید تا بر پرده سپید نقش ببندد و اختتامیه به طور رسمی و سینمایی آغاز شود.

محمدرضا شهیدی‌فرد که پارسال هم مراسم اختتامیه را اجرا کرده بود، روی سن آمد و به رسم همیشگی پس از سلام به میهمانان خوشامد گفت و با یادآوری تقارن این مراسم با سالگرد پیروزی انقلاب گفت: مردم ایران برای رسیدن به جهانی مانوس و حقیقی در 22 بهمن 57 تلاش کردند. امروز 30 سال از آن روزها می‌گذرد، 30 سال غریب و متفاوت را گذرانده‌ایم و در آستانه اربعین حسینی از شهدای انقلاب و دفاع مقدس تجلیل می‌کنیم و یادشان را گرامی می‌داریم.

بخش‌هایی از مراسم افتتاحیه جشنواره بیست و هفتم در حالی پخش ‌شد که میهمانان همچنان در سالن وزارت کشور در رفت و آمد بودند و هنوز نظم بر سالن حاکم نشده بود. شهیدی‌فرد زمانی که روی سن آمد گفت امشب سخنرانی ندارند که این جمله او با تشویق حضار روبرو شد.

بخش اهدای سیمرغ‌ها با دعوت از هیئت داوران بخش مسابقه چشم واقعیت شروع شد. منوچهر طیاب یکی از چهره‌های شاخص سینمای مستند پیش از اعلام نتایج فرصتی خواست تا چند جمله صحبت کند. او با اشاره به جایگاه سینمای مستند گفت: هر سال شاهد تولید فیلم‌های مستند خوبی هستیم، اما تعداد این فیلم‌ها نسبت به فیلم‌های بلند سینمایی محدود است. سینمای مستند مبتنی بر تحقیق و پژوهش است و فیلمسازان جوان باید تمرکز بیشتری روی این موضوع داشته باشند.

سیمرغ بلورین بهترین فیلم کوتاه و نیمه‌بلند و یک دستگاه خودرو پراید برای فیلم "چه سرسبز بود دره ما" به فرشته جغتایی اهدا شد. امیر جغتایی دیپلم افتخار این بخش را برای کارگردانی فیلم "حباب سرد" دریافت کرد. سیمرغ بلورین بهترین فیلم مستند بلند و یک دستگاه خودرو مینیاتور به عمید راشدی و تورج ربانی برای کارگردانی فیلم مستند "عکس ناتمام بهمن جلالی" اهدا شد.

با پخش نماهنگی با صدای امیر تاجیک که حامی مالی جشنواره بیست و هفتم آن را تهیه کرده بود، اهدای سیمرغ‌ بلورین بخش ویدئوسینما آغاز شد. داوران این بخش هم پس از پخش تیزر معرفی روی سن آمدند تاجوایز برگزیدگان جشنواره را اهدا کنند. شهیدی‌فرد با اشاره به تفکیک دو بخش ویدئویی و سینمایی گفت: این تفکیک فرصتی برای تشخیص حرفه‌ای و احترام به این دو مدیوم است.

پوریا آذربایجانی کارگردان فیلم تلویزیونی "آب و آئینه" اولین کارگردانی بود که نامش در این بخش خوانده و دیپلم افتخار بهترین کارگردانی جشنواره بیست و هفتم نصیب این کارگردان جوان شد. حسن لفافیان کارگردان فیلم تلویزیونی "بازی مهره سفید" برای دریافت دومین دیپلم افتخار این بخش روی سن آمد.

شهرام مکری کارگردان فیلم تلویزیونی "اشکان، انگشتر متبرک و چند داستان دیگر" علاوه بر دیپلم افتخار30 میلیون ریال جایزه نقدی برای کارگردانی اولین فیلم تلویزیونی‌ خود دریافت کرد. سیمرغ بلورین این بخش به جمشید بهمنی برای کارگردانی فیلم تلویزیونی "میکائیل" اهدا شد.

سیمرغ بلورین بهترین فیلم ویدئویی به اضافه یک دستگاه خودرو پراید به علیرضا توانا کارگردان فیلم تلویزیونی "زینب" اهدا شد. پخش تیزری از فیلم‌های سینمایی 30 سال اخیر و تیزری که در آن بخش‌هایی از فیلم "عصر روز دهم" به نمایش درآمد مقدمه‌ای بود برای صحبت‌های مجری درباره فیلم‌هایی که جایشان در جشنواره امسال خالی بود: "ملک سلیمان"، "یک گزارش واقعی" و "کیمیا خاک" نتوانستند در جشنواره امسال شرکت کنند و سال آینده آنها را در جشنواره می‌بینیم.

با معرفی داوران بخش مسابقه بهترین فیلم اول و دوم هیئت داوران این بخش روی سن آمد. حضور حسن فتحی، واروژ کریم‌مسیحی و امید بنکدار و کیوان علیمحمدی رقابت در این بخش را نسبت به سال‌های قبل حساستر کرده بود.

این بخش با اهدای دیپلم افتخار و 30 میلیون ریال جایزه نقدی بهترین بازیگر آغاز شد، زمانی که نام حامد بهداد به عنوان برنده دیپلم افتخار این بخش برای بازی در فیلم سینمایی "دلخون" خوانده شد. حاضران او را تشویق کردند اما بهداد در سالن حضور نداشت. مونا احمدی بازیگر فیلم "کودک و فرشته" هم یک دیپلم افتخار و 30 میلیون جایزه نقدی در این بخش دریافت کرد.

دیپلم افتخار بهترین کارگردانی و 30 میلیون ریال جایزه نقدی این بخش به سامان استرکی کارگردان جوان فیلم متفاوت "صندلی خالی" اهدا شد. استرکی برخلاف نشست مطبوعاتی فیلم در سکوت روی سن آمد و بدون گفتن جمله‌ای جایزه‌اش را از داوران گرفت و رفت.

دیپلم افتخار و 30 میلیون ریال جایزه نقدی به مسعود نقاش‌زاده برای کارگردانی فیلم "کودک و فرشته" و دیپلم افتخار و 30 میلیون ریال جایزه به حمید نعمت‌الله و هادی مقدم‌دوست برای نگارش فیلمنامه فیلم سینمایی "بی‌پولی" اهدا شد. دیپلم افتخار و 30 میلیون ریال جایزه نقدی برای فیلمبرداری فیلم سینمایی "وقتی لیمو‌ها زرد شدند" به فریدون شیردل اهدا شد.

سیمرغ بلورین بهترین کارگردانی و یک دستگاه خودرو مینیاتور این بخش به واروژ کریم مسیحی اهدا شد. این کارگردان به دعوت شهیدی‌فرد پشت میکروفن رفت و با ابراز خوشحالی از دریافت سیمرغ گفت: امیدوارم فیلم بعدی بهتر از "تردید" باشد.

شهیدی‌فرد از هیئت داوران این بخش خواست درباره اهدای این تعداد دیپلم افتخار صحبت کنند. قاسم قلی‌پور هم گفت: جوانان در این بخش خوب کار کردند و ما دوست داشتیم به هر یک از این دوستان یک سیمرغ بلورین بدهیم. سیمرغ بلورین بهترین فیلم بخش مسابقه فیلم‌های اول و دوم و یک دستگاه خودرو مینیاتور به فیلم سینمایی "دلخون" به تهیه‌کنندگی سیدحسین حقگو اهدا شد.

جایزه ویژه هیئت داوران این بخش به اضافه یک دستگاه خودرو مینیاتور به مسعود ده‌نمکی برای کارگردانی فیلم سینمایی "اخراجی‌ها 2" اهدا شد و ده‌نمکی در سخنانی کوتاه از همکارانش در این فیلم تشکر کرد.

در این بخش مراسم سالار عقیلی و گروهش قطعاتی اجرا کردند که با استقبال میهمانان روبرو شد. شهیدی‌فرد پس از پایان اجرای موسیقی سنتی گفت: دست مریزاد که این گروه برای ما غزل و حماسه آوردند و فضای جشن را معطر کردند.

بخش اصلی اهدای جوایز با معرفی هیئت داوران بخش مسابقه سودای سیمرغ آغاز شد. شهیدی‌فرد نام داوران را خواند و آنها به ترتیب روی سن آمدند. ابراهیم حاتمی‌کیا با خواندن نامه‌ای موضع هیئت داوران را درباره انتخاب‌هایشان روشن کرد.

در این بخش دیپلم افتخار بهترین فیلم کوتاه داستانی و 20 میلیون ریال جایزه به سارا نامجو کارگردان فیلم کوتاه "کلیدهای رویا" و سیمرغ بلورین بهترین فیلم کوتاه داستانی و یک دستگاه خودرو پراید به فریدون نجفی برای کارگردانی فیلم کوتاه "خانه فاطمه کجاست؟" اهدا شد.

سیمرغ بلورین بهترین چهره‌پردازی و یک دستگاه خودرو پراید به سعید ملکان برای چهره‌پردازی فیلم سینمایی "وقتی همه خوابیم" اهدا شد. داود رسولیان برای جلوه‌های ویژه فیلم سینمایی "به کبودی یاس" سیمرغ بلورین و یک دستگاه خودرو پراید دریافت کرد.

رسولیان پس از دریافت جایزه‌ خود با اشاره به جشن‌های‌ سی‌امین سال انقلاب آرزو کرد سهم این فیلم از سیمرغ‌های جشنواره امسال بیشتر بود. آتوسا قلمفرسایی و ایرج رامین‌فر برای طراحی صحنه و لباس "وقتی همه خوابیم" سیمرغ بلورین و یک پراید اهدا شد. رامین‌فر با اشاره به همکاری با بیضایی در این فیلم ابراز امیدواری کرد این کارگردان فیلم بعدی خود را زودتر بسازد.

بخش اهدای سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل مرد یکی از جذابترین بخشهای مراسم اختتامیه بود. علیرضا خمسه برنده سیمرغ بلورین و یک دستگاه پراید در میان تشویق حاضران روی سن آمد و مثل همیشه با طنازی، فضای سرد مراسم را تغییر داد. سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل مرددر سالروز ازدواج خمسه به او اهدا شد.

 

علیرضا خمسه سیمرغ بلورین بازیگر مرد مکمل را برد

مهتاب کرامتی یکی از پرکارترین بازگران زن جشنواره بیست و هفتم برای بازی در فیلم سینمایی "بیست" سیمرغ بلورین و یک دستگاه خودرو پراید دریافت کرد. او که به شدت تشویق شده بود مانند اغلب برگزیدگان جشنواره در سکوت سن را ترک کرد.

تیزر همدردی هنرمندان سینمای ایران با مردم غزه که در افتتاحیه هم پخش شده بود، در فاصله کوتاهی که بین اهدای جوایز در نظر گرفته شده بود نمایش داده شد. شهاب حسینی که در این تیزر حضور داشت بارها از سوی تماشاگران تشویق شد.

اهدای جوایز بخش مسابقه سینمای ایران با اهدای سیمرغ بلورین بخش موسیقی دنبال شد و کارن همایونفر آهنگساز فیلم سینمایی "زادبوم" سیمرغ و یک دستگاه پراید دریافت کرد.

نام بهرام بیضایی در مراسم اختتامیه جشنواره بیست و هفتم چند بار تکرار شد و هر بار حاضران در سالن با شور و هیجان کارگردان قدیمی سینمای ایران را تشویق کردند. زمانی که بیضایی و سپیده عبدالوهاب برای دریافت سیمرغ بلورین بهترین تدوین روی سن آمدند، حاضران بیضایی را تشویق کردند.

سیمرغ بلورین و یک دستگاه پراید به مرتضی پورصمدی برای فیلمبرداری فیلم سینمایی "شبانه روز"و سیمرغ بلورین بهترین فیلمنامه و یک دستگاه خودرو مینیاتور برای فیلمنامه فیلم سینمایی "زادبوم" به ابوالحسن داودی و فرید مصطفوی اهدا شد. داودی که همراه با مصطفوی برای گرفتن سیمرغ روی سن آمد، با اشاره به سوابق دوستی 30 ساله با این فیلمنامه نویس از همکاری با فرید ابراز خرسندی کرد.

هیئت داوران در این بخش یک سیمرغ بلورین اقتباسی به فیلمنامه فیلم سینمایی "تردید" به واروژ کریم مسیحی اهدا کرد. بخش اهدای سیمرغ بلورین بهترین بازیگر مرد با حاشیه‌های جذاب فراوانی همراه بود و محمدرضا شهیدی‌فرد برای اعلام نام شهاب حسینی چند دقیقه‌ای مکث و یک بازی جذاب اجرا کرد.

حسینی که سال قبل دیپلم افتخار بهترین بازیگر مرد را دریافت کرده بود در میان تشویق جمعیتی که از ابتدای مراسم اختتامیه نام او را فریاد زده بودند روی سن آمد و با یادی از خسرو شکیبایی، خانواده و دوستانش سیمرغ بلورین بهترین بازیگر مرد و یک دستگاه خودرو مینیاتور را برای بازی در فیلم سینمایی "سوپراستار" به کارگردانی تهمینه میلانی دریافت کرد.

هیئت داوران از بازی شهاب حسینی در فیلم سینمایی "درباره الی" تقدیر کرد. لیلا حاتمی برای بازی در فیلم سینمایی "بی‌پولی" سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول زن و یک دستگاه خودرو مینیاتور را دریافت و در چند کلمه از هیئت داوران و حمید نعمت‌الله تشکر کرد.

برای اهدای جوایز بخش کارگردانی محمدرضا جعفری جلوه و مجید شاه‌حسینی دبیر جشنواره به هیت داوران اضافه شدند، سیمرغ بلورین ویژه هیئت داوران در این بخش به پرویز شهبازی کارگردان فیلم سینمایی "عیار 14" اهدا شد. شهبازی پس از دریافت سیمرغ بلورین از گروه بازیگران و به ویژه کامبیز دیرباز تقدیر کرد.

در این بخش دیپلم افتخار و 40 میلیون ریال به عبدالرضا کاهانی اهدا شد. او در صحبت‌هایش از آنهایی که او را در رسیدن به این موفقیت همراهی کرده‌اند، تشکر کرد. سیمرغ بلورین بهترین کارگردانی و یک دستگاه مینیاتور به اصغر فرهادی کارگردان فیلم سینمایی "درباره الی" اهدا شد.

صابر ابر بازیگر فیلم برای دریافت جایزه فرهادی روی سن آمد و نامه تشکر کارگردان را برای حاضران خواند. سیمرغ بلورین بهترین فیلم و یک دستگاه خودرو مینیاتور به سعید سعدی تهیه‌کننده فیلم سینمایی "تردید" اهدا شد.

سپس محمدحسین صفار هرندی، غلامعلی حداد عادل و محمدرضا جعفری جلوه برای اهدای سیمرغ زرین نگاه ملی روی سن آمدند. در این بخش فیلم سینمایی "به کبودی یاس" به کارگردانی جواد اردکانی سیمرغ زرین و یک دستگاه مینیاتور دریافت کرد.

در این بخش پلاک طلایی سیمرغ و 50 میلیون ریال جایزه نقدی به فیلم سینمایی "زادبوم" تعلق گرفت. ابوالحسن داودی تهیه‌کننده و کارگردان فیلم پس از دریافت جایزه‌اش گفت: این فیلم را با عشق به وطنم ساخته‌ام و آن را دوست دارم. پلاک طلایی سیمرغ و 50 میلیون ریال به فیلم سینمایی "کودک و فرشته" به کارگردانی مسعود نقاش‌زاده اهدا شد.

به دعوت مجری مراسم، محمود فرشچیان، محمدمهدی عسگرپور و مجید شاه‌حسینی برای اهدای سیمرغ بلورین بهترین فیلم از نگاه تماشاگران روی سن رفتند. "بی‌پولی" به تهیه‌کنندگی مصطفی شایسته و "درباره الی" به تهیه‌کنندگی اصغر فرهادی و سیدمحمود رضوی به طور مشترک سیمرغ بلورین و یک دستگاه خودرو مینیاتور دریافت کردند.

زمانی که محمدرضا شهیدی‌فرد دقایقی مانده به ساعت 11 شب از جمعیت حاضر خداحافظی می‌کرد، نیمی از سالن بزرگ وزارت کشور خالی شده بود و به این ترتیب جشن بیست و هفتم سینمای ایران به پایان راه خود رسید.


[ چهارشنبه 87/11/23 ] [ 7:9 عصر ] [ حسین ]

هیئت داوران بیست و هفتمین جشنواره فیلم فجر، اسامی نامزدهای سیمرغ بلورین 14 بخش مختلف جشنواره را اعلام کردند.

الی

نامزدهای بهترین کارگردانی
عبدالرضا کاهانی (بیست)، حسن فتحی (پستچی سه بار در نمی‌زند)، واروژ کریم مسیحی (تردید)، تهمینه میلانی (سوپر استار)، بهرام بیضایی (وقتی همه خوابیم)، اصغر فرهادی (درباره الی ...)

نامزدهای بهترین فیلمنامه
حسین مهکام و عبدالرضا کاهانی (بیست)، واروژ کریم مسیحی (تردید)، اصغر فرهادی (درباره الی...)، فرید مصطفوی و ابوالحسن داوودی (زادبوم)، تهمینه میلانی (سوپر استار)، پرویز شهبازی (عیار 14)

نامزد بهترین فیلم
بیست (به تهیه‌کنندگی پوران درخشنده)، پستچی سه بار در نمی‌زند (به تهیه‌کنندگی جواد نوروزبیگی)، تردید (به تهیه‌کنندگی سعید سعدی)، درباره الی... (به تهیه‌کنندگی اصغر فرهادی)، زادبوم (به تهیه‌کنندگی ابوالحسن فرهادی)، وقتی همه خوابیم (به تهیه‌کنندگی بهرام بیضایی)

نامزد‌های بهترین بازیگر نقش اول زن
لیلا حاتمی (بی‌پولی)، ترانه علیدوستی (تردید)، باران کوثری (حیران)، فریده فرامرزی (صندلی خالی)، مونا احمدی (کودک و فرشته)

نامزدهای بهترین بازیگر نقش اول مرد
پرویز پرستویی (بیست)، شهاب حسینی (درباره الی...)، مسعود رایگان (زادبوم)، شهاب حسینی (سوپر استار)، محمدرضا فروتن (عیار 14)

نامزد بهترین بازیگر نقش مکمل زن
مهتاب کرامتی (بیست)، لیلا زارع (پستچی سه بار در نمی‌زند)، مریلا زارعی (درباره الی....)، پگاه آهنگرانی (زادبوم)، طناز طباطبایی (صداها)

نامزد بهترین بازیگر نقش مکمل مرد
علیرضا خمسه (بیست)، حامد کمیلی (تردید)، صابر ابر (درباره الی...)، کامبیز دیرباز (عیار 14)، افشین هاشمی (کودک و فرشته)

نامزدهای سیمرغ زرین نگاه ملی
به کبودی یاس، زادبوم، کودک و فرشته

نامزد بهترین چهره‌پردازی
سعید ملکان (پستچی سه بار در نمی‌زند)، محمدرضا قومی (تردید)، مهرداد میرکانی (درباره الی....)، سودابه خسروی (شبانه روز)، سعید ملکان (وقتی همه خوابیم)

نامزد بهترین جلوه‌های ویژه
داوود رسولیان (به کبودی یاس)، عباس شوقی (پستچی سه بار در نمی‌زند)، جواد شریفی‌راد (کودک و فرشته)، جواد شریفی راد (موش)

نامزد بهترین طراح صحنه و لباس
اصغر نژاد ایمانی (پنالتی)، امیر اثباتی (تردید)، آتوسا قلم‌فرسایی (صداها)، سعید آهنگرانی (کودک و فرشته)، ایرج رامین‌فر، آتوسا قلم‌فرسایی (وقتی همه خوابیم)

نامزد بهترین صدای فیلم
حسین ابوالصدق (پستچی سه بار در نمی‌زند)، پرویز آبنار (تردید)، محمدرضا دلپاک (درباره الی...)، مانی هاشمیان (شبانه‌روز)، پرویز آبنار (صداها)

نامزد بهترین تدوین
حسن حسن‌دوست (پستچی سه بار در نمی‌زند)، واروژ کریم مسیحی (تردید)، هایده صفی یاری (درباره الی....)، محمدرضا مویینی (کودک و فرشته)، بهرام بیضایی، سپیده عبدالوهاب (وقتی همه خوابیم)

نامزد بهترین موسیقی
فردین خلعتبری (پستچی سه بار در نمی‌زند)، علیرضا کهن‌دیری (حیران)، کارن همایونفر (زادبوم)، ناصر چشم‌آذر (سوپر استار)، محمدرضا درویشی (وقتی همه خوابیم)

نامزد بهترین فیلم‌برداری
ساعد نیک‌زاد (پنالتی)، بهرام بدخشانی (تردید)، حسین جعفریان (درباره الی)، علیرضا زرین‌دست (سوپر استار)، مرتضی پورصمدی (شبانه‌روز)

حسن بلخاری‌، ابراهیم حاتمی کیا، داود رشیدی، محمد سریر، منوچهر شاهسواری، رسول صدرعاملی و مجید مجیدی هیأت داوران بخش سودای سیمرغ جشنواره فیلم فجر هستند.


[ دوشنبه 87/11/21 ] [ 5:10 عصر ] [ حسین ]

نشست خبری فیلم «بیست» با حضور عبدالرضا کاهانی (کارگردان)، پوران درخشنده (تهیه کننده)، مهتاب کرامتی، فرشته صدرعرفایی، علیرضا خمسه، حبیب رضایی، مهران احمدی(بازیگران)، شیوا منفرد (تدوین‌گر) و حسین مهکام (فیلمنامه‌نویس) در سینمای فلسطین برگزار شد.
در بخش دیگری از این نشست، «حبیب رضایی» بازیگر این فیلم، تجربه همکاری در «بیست»‌را جذاب دانست و گفت: ابتدا باتوجه به این که حامد بهداد تخصص ویژه‌ای بر روی لهجه‌های خراسانی دارد، قرار بود حامد بهداد این نقش را بازی کند که به دلیل وقفه‌ای که در کار صورت گرفت، به پروژه دیگری پیوستند. در ابتدا که من این فیلمنامه را خواندم به نظر چالش‌برانگیز نبود و از مؤلفه‌های آشنایی برایم برخوردار بود. نقش شخصیت آدم ساده‌دلی بود که اهل نیشابور است.
رضایی در ادامه گفت: من خیلی با بازی متفاوت، موافق نیستم، چون همه می‌خواهند بازی متفاوتی داشته باشند. این که بازی درستی داشته باشم صحیح‌تر است تا متفاوت. این شخصیت که شکل گرفت به نظرم دارای ویژگی‌های تازه‌ای شد. گریم خوب این کار نیز به نقش خیلی کمک کرد.
در این نشست، «علیرضا خمسه» در پاسخ به این سؤال که در فیلم «بیست» نقشی کم دیالوگ را ایفا کرده است، گفت: تخصص من پانتومیم است و این کار را خوب بلدم، چون وقتی حرف می‌زنم مشتری‌ها را می‌پرانم ولی هیچ کس این فرصت را به ما نداد تا بازی با سکوت را تجربه کنم ولی سازندگان فیلم «بیست» این امکان را فراهم کردند. من معتقدم همیشه فیلم بعدی‌ام از فیلم قبلی‌ام بهتر است.
وی با اشاره به اینکه نقشی تراژیک را برخلاف دیگر کارهایش ایفا کرده، گفت: در جامعه ما، نقش تراژیک بهتر با مردم ارتباط برقرار می‌کند. من چون کار کمدی انجام می‌دهم دوست دارم همیشه چهره مردم را خندان ببینم. برای کسانی که در عرصه کمدی کار می‌کنند هیچ‌گاه این امکان فراهم نمی‌شود که عرصه‌های دیگر را نیز تجربه کنند.

علیرضا خمسه


«علیرضا خمسه» ایفای نقش در فیلم «بیست» را یک ریسک دانست و گفت: بازی من در این نقش، ریسکی بود که عبدالرضا کاهانی و پوران درخشنده انجام دادند. وقتی این فیلم را شب گذشته در سینما آزادی دیدم در اولین پلانی که حضور یافتم همه خندیدند. شاید همه فکر می‌کردند که شخصیت من در این فیلم، نمک قصه است.
وی افزود: این شانس بزرگی بود که در این فیلم، بتوانم گوشه‌ای از قابلیت‌هایم را نشان بدهم. از گروه سازنده فیلم تشکر می‌کنم که فرصت این تجربه را به من دادند. باید دید تماشاگر چه واکنشی نسبت به آن نشان می‌دهد، ولی در این چند روز متوجه شدم که نظرهای مثبتی دارند.

مهتاب کرامتی
مهتاب کرامتی نیز درباره بازی متفاوت خود در این فیلم گفت: حدود دو سال پیش در جریان این فیلمنامه قرار گرفتم و ابدا فکر نمی‌کردم جا و نقشی در آن داشته باشم. وقتی این پیشنهاد را به من دادند، بسیار تعجب کردم و تمرین‌هایی را بسیاری روی لهجه، راه رفتن و بدن انجام دادم و خیلی چیزها را، از بازی من گرفتند که قرار شد اگر امکان‌پذیر بود، کار را ادامه بدهیم. بابت این فیلم بسیار خوشحالم و امیدوارم حداقل شما فیروزه را باور کرده باشید.


وی در ادامه گفت: شناخت شخصیت‌های این فیلم احتیاج به تلاش زیادی برای من نداشت، چراکه به خاطر شغل دومم که حضور در مقام سفیری یونسکو است، با این قشر برخورد زیادی داشتم و فکر می‌کنم این قشر به دلیل داشتن شغل خیلی خوشبخت‌تر از دیگران هستند، چرا که ما افراد فرودست‌تری نیز در جامعه داریم.

فرشته صدر عرفایی


«فرشته صدرعرفایی» دیگر بازیگر این فیلم درباره شباهت این نقش با نقش خود در فیلم «کافه ترانزیت» گفت: بار اول که پیشنهاد بازی در این فیلم به من شد، فکر کردم که به دلیل این که لوکیشن فیلم دوباره آشپزخانه است، این سوءتفاهم به وجود بیاید و به همین دلیل پیشنهاد حضور در این فیلم را نپذیرفتم ولی آقای کاهانی مرا متقاعد کردند که کاراکتر این دوفیلم کاملا از هم متفاوت هستند.
وی ادامه داد: شخصیت ریحان در فیلم «کافه ترانزیت»، مستقل‌تر، ایستاده‌تر و تواناتر است، در حالی که فرشته با وجود این که در همان مکان کار می‌کند اما نقش مکمل یک فرد است و حضورش در رستوران به خاطر وابستگی‌اش به همسرش است. فرشته دست راست همسرش است به دلیل معلولیتی که او دارد و حتی از حقوق فردی نیز برخوردار نیست. به نظرم کاراکتر این دو فیلم کاملا از هم مجزا است.


صدرعرفایی به راهکارهایی که در ایفای این نقش به‌کار گرفته است، گفت: من به آقای کاهانی حتی از قاب‌هایی که ممکن است شرایط مشابهی با «کافه ترانزیت» داشته باشد، اعتراض کردیم. مثلا من هرگز در چارچوب پنجره سالن دیده نمی‌شوم. سعی کردیم در حالت‌های فرشته وابستگی را نشان دهیم و چابکی ریحان در این فیلم نباشد. فرشته زنی است که هرگز بچه‌دار نمی‌شود و به همین دلیل، شرایط برای او بسیار سخت است.


«شیوا منفرد» تدوین‌گر این فیلم درباره کند بودن این فیلم گفت: شروع فیلم با معرفی شخصیت‌ها است و می‌طلبد که کمی در آن مکث داشته باشیم و فیلمنامه به گونه‌ای است که شخصیت‌ها در راستای همدیگر پیگیری می‌شود و این روی تدوین مؤثر است و کار من را سخت می کرد.
وی افزود: سکانس پلان و سکانس‌های بلند فیلم این اجازه را به من نمی‌داد که در کار کارگردان دخالت کنم و با جامپ‌های بی‌مورد ریتم فیلم را تند کنم. از دیگر معتقدم که تدوین‌گر باید طبق نظر کارگردان کار کند.

شیوا منفردحبیب رضایی
[ دوشنبه 87/11/14 ] [ 10:8 صبح ] [ حسین ]
          

.: Weblog Themes By Pichak :.

درباره وبلاگ

وبلاگ فیلم ، بازیگر ها جشن ها و اخبار داغ سینمای ایران
آرشیو مطالب
امکانات وب