سفارش تبلیغ
صبا ویژن
قالب وبلاگ
پتی آباد سینمای ایران
 
لینک دوستان

مراسم افتتاحیه جشنواره فیلم فجر شب گذشته در حالی برگزار شد که ابراهیم حاتمی کیا خطاب به وزیر خواستار رفع توقیف «به رنگ ارغوان» شد .ابراهیم حاتمی کیا در حالی که جایزه تقدیر برای سی سال فیلمسازی را از دستان صفار هرندی ، وزیر ارشاد دریافت کرد گفت : «من از دستان وزیران مختلفی در دورهای مختلف جایزه گرفته­ام و خاطرات مختلفی از دورهایمختلف باقی مانده خاطراتی که در اینگونه محافل شکل گرفته است». حاتمی کیا به این نکته کرد:» که بسیار از من می­پرسند چرا وقتی یکی از فیلم­هایت توقیف است هنوز فیلم می­‌سازی ؟ ‌دوست دارم بگویم که ناراحتم از اینکه یکی از فیلم­هایم که مثل فرزندان هستند، توقیف است.»حاتمی کیا گفت : به من گفتند که فیلمت توقیف است و من هم پذیرفتم و حرفی نزدم.

جشنواره

وقتی می­بینم رئیس جمهور برای فیلمی پا درمیانی می­کند ،دلم می­‌خواهد برای فیلم من هم که 30 سال است در این حیطه کارکردم چنین اتفاقی بیافتد. حاتمی کیا همچنین گفت که برگزاری چنین مراسمی در تالار وحدت گرامی خاصی دارد و افزود: سرمای این سالن مانع از این شد که مراسم خوبی برگزار شود.

مراسم افتتاحیه بیست و هفتمین جشنواره فیلم فجر که در سالن اجتماعات برج میلاد برگزار می‌­شد با 45 دقیقه تاخیر و به مجری­گری محمدرضا فروتن آغاز شد.اولین شخصیتی که روی سن رفت و سخرانی کرد مجید شاه حسینی ، دبیر جشنواره بود.شاه حسینی در بخشی از سخرانی خود گفت : «در سی­مین سالگرد انقلاب اسلامی ، سیمرغ رنگین بال سینمای ملی ایران در آسمان فجر پرواز می­کند.»شاه حسینی افزود :« بیست و هفتمین دوره جشنواره فجر را در حالی آغاز می­کنیم که حضور سه نسل متوالی فیلمسازان انقلاب درجشنواره همراه با آثری با ساختارهای متفاوت ، رنگین کمان جذابی از سینمای ایران ارائه می­کند و تصویری پویا و زنده از سینمای ایران ترسیم می­کند.»

شاه حسینی گفت :« 128 عنوان فیلم داستانی و مستند چشم­‌ها را به سمت خویش می­‌خواند.»بعد از شاه حسنی ، محمدرضا جعفری جلوه به روی سن آمد و متن سخرانی خود را قرائت کرد. جعفری جلوه سینمای نوین ایران را ماحصل انقلاب اسلامی خواند و گفت : سینمای نوین ایران در انقلاب زاده شد در همان روز باشکوه بازگشت.30 سال پویش ،30 سال رویش محصول این بازگشت بود.بعد از سخنان جعفری جلوه یک گروه موسیقی محلی جنوبی به روی صحنه آمدندو برنامه اجرا کردند.
پس از آن طی مراسمی از مرحوم محسن بدیع که در سال 1368 درگذشت ،تقدیر شد و جایزه تقدیر او به فرزندش امیر بدیع اهدا شد.محسن بدیع 40 سال پیش اولین دستگاه اپتیکال صداگذاری روی فیلم را در ایران ساخت . در حالی که مراسم با تاخیر در ساعت 45 : 19 آغاز شده بود صفار هرندی در ساعت 30 : 20 در مراسم حاضر شد.برنامه بعدی پخش کلیپی از خسرو شکیبایی و تقدی از او بود و همسرش روی سن حاضر شده و این جایزه را دریافت کرد.بعد از بخش تقدیر از شکیبایی ، تیزر جشنواره که در اول برنامه با مشکل رو به رو شده بود ، برای اولین بار پخش شد.

 

بعد از اینکه هیئت­‌های انتخاب جشنواره معرفی شدند در حالی که محمدرضا فروتن اعلام کرد که حضار به صدای شاز و آواز گروه حسام الدین سراج گوش بدهند پرده عرض سالن در حال پایین آمدن با دکور طراحی شده برخورد کرد و پاره شد.بعد از اجرای حسام الدین سراج فروتن که از ابتدای برنامه هم خیلی خوشحال و شاداب به نظر نمی‌­رسید روی سن آمد و گفت :« باز من را فرستادند تا جمع‌­اش کنم اما من پهنش می­‌کنم.اوضاع حقیقتاً خیلی خراب است »و به همین دلیل 10 دقیقه انتراک اعلام شد.بعد از این آنتراک که البته بیش از 20 دقیقه طول کشید گروه نمایش سنچ و دمام روی سن آمدندو برنامه اجرا کردند.مراسم بعدی تقدیر از محمدرضا شرف الدین بود و شرف الدین در فیلم کوتاه مستندی که از او تهیه شده بود ماجرای اینکه چگونه متخصص جلوه­‌های ویژه شده بود را تعریف کرد و بعد به روی صحنه آمد و از شاه‌حسینی و جعفری جلوه جایزه‌­اش را دریافت کرد. بعد از شرف الدین ، مراسم تجلیل از محمود کلاری برگزار شد . مستند کوتاهی که در مورد کلاری پخش شد؛ مسعود کیمیایی ، مسعود جعفری جوزانی، علیرضا زرین دست ، ایرج رامین‌­فر و شادمهر راستین از توانایی‌­های شگرف کلاری در فیلمبرداری گفتند.کلاری روی سن آمد و بعد از دریافت جایزه‌­اش گفت : «نمی­‌دانید چه حس غریب و شگفتی دارد وقتی که دوستان شما حتی به تعارف درباره شما اینگونه حرف بزنند.چون هیچوقت آدم نمی­تواند این نظرات را اینگونه در کنار هم بشنود.من حسابی دستپاچه شدم.»
بعد از کلاری از حاتمی کیا تقدیر شد و بعد هم مراسم تقدیر از رسول صدرعاملی برگزارشد. ودر انتها هم صفار هرندی روی سن رفت و پیام رئیس جمهور را قرائت کرد.

 


[ شنبه 87/11/12 ] [ 10:16 صبح ] [ حسین ]
.: Weblog Themes By Pichak :.

درباره وبلاگ

وبلاگ فیلم ، بازیگر ها جشن ها و اخبار داغ سینمای ایران
آرشیو مطالب
امکانات وب